Fridolin avslöjar sin oförmåga att läsa, förstå och analysera svenska språket som är solklart vad gäller nya betygskriterierna!
Endast de som saknar ordkunskap/ordförståelse för godkänt årskurs 9 i svenska ska kunna ha förmåga att missförstå så klara direktiv för vad som gäller för betyg!
”Många lärare har uppfattat regelverket som oklart och svårt att tolka”, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) som flaggar för en översyn av betygssystemet.Fridolin: Lärare har svårt tolka betygsregler, SvD 27 oktober 2014 Ämnes- och stadiebehöriga lärare SKALL INTE KUNNA MISSFÖRSTÅ om de kan svenska språket! Bakläxa Fridolin!
Det är märkligt så dålig ordförståelse samt dålig ordkunskap många som läser till lärare eller redan är legitimerade lärare har. Hur i hela fridens namn har Alla skall med skolan lyckats slussa igenom de som inte kan läsa innantill och förstå vad som står i de nya betygskriterierna?
Falskt påstående så det sjunger okunskap om det finns att läsa i Ingen likvärdig bedömning med nya betygen, Christian Karlsson Isabella Arvidsson blivande gymnasielärare på GP Debatt 18 juli 2014
Verkligheten är precis tvärs om. Solklarare betygskriterier har Sverige ALDRIG HAFT!
Antingen har elev uppnått samtliga krav på betygsnivå E, C respektive A, och då har eleven rätt att erhålla de betygen. Eller så har eleven inte gjort detta och då är frågan om eleven klarat kraven för betygsnivå E eller C. I första fallet kan eleven visa sig vara värd ett D men aldrig vara berättigad att få ett C…
Visa originalinlägg 123 fler ord
Du uttrycker det så bra, att det är svårt att tillägga något mer än:
”Ignorance is bliss!”
GillaGilla
Tack.
Att inte förstå är en sak. Att låtsas att man förstår när man inte förstår vad vanliga svenska ord, för ovanlighetens skull i en laga text eller som här när det gäller betygskreteri, det är något helt annat. Om det i klartext står att SAMTLIGA kriterier måste vara uppfyllda för att ett betyg SKALL få ges, så har jag personligen mycket svårt att förstå att det kan handla annat än om den konstigt godkända legitimeringen av icke behöriga utifrån att de godkänts då de länge jobbat som lärare. Har svårt att tro att de som inte förstår ordet SAMTLIGA skulle kunna ha gått på Lärarhögskolan ens en månad.
GillaGilla
Om det är formulerat ordagrant på det sättet, så ser jag bara en anledning till att ”lärarna” inte förstår …
Det är inte ens i närheten av kanslisvenskan, utan verkar snarare följa det som är beskrivet i Språklagen. (Jo, för er som inte känner till det, så finns det en sådan, men har ingen direkt koppling till språkpoliserna … 😉 )
GillaGilla
Kunskapskrav för betyget D i slutet av årskurs 9
Betyget D innebär att kunskapskraven för betyget E och till övervägande del för C är uppfyllda.
GillaGilla
[…] https://norah4you.wordpress.com/2014/10/27/nya-betygskriterierna-solklara-2/#comment-14596 […]
GillaGilla