CO2-fantaster försöker skylla årets torka i USA på klimatförändringar. Att de erkänner att 1934 var torraste året är en sak. Västa torkan i USA var 1934, GP 17 oktober 2014 Inte har de förstått eller ens börjat förstå bakgrunden till att det blev så.
Undervattensvulkaner utbrott påverkar Nordamerikas väder
Ökat uttag grundvatten, bevattningssystems eskalering samt vulkanutbrott på havsbotten i norra Stilla Havet främst sydöstra delarna av Beringssund-östra Alaska. Vänligen välj länken: Välj sedan det som ser ut som ett kugghjul i högra hörnet. Välj 30 Days, Magnitude 2.5+ Worldwide samt Terrain under Map Layers. Välj sedan att zoma in på World i kartbilden.
Antarktis
Antarktis is är större än något år sedan mätningar började. Samma gäller för Arktis.
S-MP regeringens nya klimatmål, SvD 16 oktober 2014
Empiri inte fiction i form av datamodeller är vad som gäller:
En aldrig så fin titel är inte någon som helst garanti eller ens indikation på att titelinnehavaren har rätt ens i de flesta teorier vederbörande för fram! (Inte giltigt argument utan en fallacie kallad Argumentum ab auctoritate, Fallacies vid argumentering
I Antarktis fall är istäcket t.o.m. större än det var när mätningar började på 80-talet.
Arktis
När det gäller Arktis är det lika illa med klimattroendes kunskaper. Arktis is har aldrig haft några som helst CO2-problem!
Inflik 17 oktober 02.20
Romson får kritik från båda håll. Det är en sak – för kritik förtjänar Romson. Problemet är att de som kritiserar inte är mycket kunnigare om verkligheten utan i många fall gått på myten om CO2-hot resp. myten om höjda havsvattennivåer när is smälter….glömt Archimedes princip ser jag dagligen att många gjort. Förvånansvärt.
Svidande kritik mot Romsons klimatbesked, SvD 17 oktober 2014
Isbjörnsmyten
Har CO2-folket möjligen gått på myten om isbjörnen? Ren och skär lögn som presenterats av politiker och media utan kontakt med verkligheten.
6 augusti 2014 hade varje isbjörn 292,5 KVADRATKILOMETER VAR att ensam vandra runt på….. med andra ord mer än Hisingens yta (Hisingens yta är 199 kvadratkilometer) kan tyckas liten yta 🙂 men det är helt som det skall att istäcket minskar under och efter sommarmånaderna samtidigt som det varje år ökar under vintern när solens strålar inte når upp till Arktis.
Vilket redan börjat ske, istäcket i Arktis växer som varje höst. Idag har varje enskild isbjörn över 304,9 kvadratkilometer var. Den ytan närmar sig med stormsteg dag för dag ytan av Malmö kommun. Malmö kommuns yta är 332,64 kvadratkilometer.
Senaste kurvan efter gårdagens (15 oktober 2014) mätningar:
Att CO2 kramare glömt bort att land som trycks ner av is eller glaciär reser sig med retarderad hastighet men helt enligt Archimedes princip som de alla oavsett var på jorden de gått i skola bör ha lärt senast 7-e skolåret, det är häpnadsväckande.
Inflik 17 oktober 02.20 –
—— slut på inflik – – –
Verkligheten överträffar dikten… läs kommentar från Jeff som var insnöad på Hawaii i juli på 90-talet…
Annat CO2-kramarna antingen glömt eller aldrig lärde in:
Fakta om Jordens historia
Fakta tektoniska plattor och CO2-utsläpp Se även nedan
Utan syre dör vi människor. Utan Fotosyntes och växtlighet får vi inte syre
Fakta Fotosyntes
Jorden har i sin historia sett stora temperaturförändringar, massutrotning av 95% av alla levande varelser, istider med mera.
Pangea – Kontinentalplattorna
Fakta om sk uppvärmning
Frågan som uppkommer gång på gång är ställd till såväl Världnaturfonden som Greenpeace: Where have all the money gone?
WWF skriver 2009-12-10 ”Krympande havsis orsakar svält hos isbjörnar i Kanada” Det är inte isbjörnarna som är hotade utan snarare WWF´s ekonomi. Man söker idag isbjörnsfaddrar (pengar) med tesen att ”Packisen i Arktis smälter nu i rekordfart och flera arter hotas när deras livsmiljöer försvinner.” Var går gränsen för bedrägeri? Kan man anmäla WWF till någon myndighet?
GillaGilla
Bra fråga. Har tyvärr inget svar.
mer info https://twitter.com/wattsupwiththat/status/517888748277604352
GillaGilla
I många länder skulle nog skattemyndigheten kunna fungera, men frågan är varför de inte visat intresse tidigare …
Ekorotlarna hos polisen i många länder har fullt upp med annat …
Klart är dock att pengarna i vissa fadderprojekt inte går dit som det påstås. De enda kända pengar som satsas på isbjörnar, är lokala medel på kanadensiska (små-) order , där man lägger ut mat så att ”gossenallarna” inte går in i orterna och söker där. Denna art är som bekant en av de, som äter allt som rör sig (utom honor som inte har ungar, om ungar finns äts dom …) eller luktar mat.
Ser att de plockat bort den ohotade pinvinart från fadderverksamheten, som de tidigare försökte bluffa med.
Jättepandan är ett gränsfall, då den skulle kunna varit utrotad sedan länge pga naturliga orsaker (bl.a. en mycket starkt begränsad kost, den är växtätare till skillnad mot alla besläktade arter, som är allätare …)
Den filosofiska frågan uppstår: Av de arter som riskerar att försvinna av naturliga skäl (99% av alla kända har redan gjort det …), skall vi fokusera på (enbart) de gulliga? (Jättepandan verkar harmlös, men ”olyckor” har hänt i djurparker …)
GillaGilla
Jag är kluven till djurparker. Den enda jag har förståelse för är Nordens Ark.
När det gäller tiggeri från sk. välgörenhetsorganisationers sida har jag under åren förstått och sett att de mesta insamlade medel hamnar snett. Om jag hade haft pengar, vilket jag inte har, så är de enda jag skulle kunna överväga att stödja Läkare utan gränser.
GillaGillad av 1 person
Gränsen för bedrägeri är rätt så tydlig:
Att via vilseledande situation tillskansa sig ekonomiska medel eller något materiellt.
– Något som WWF uppfyller …
– Något som våra politiker ibland ägnar sig åt … (bl.a. klimathotsrelaterat …)
GillaGilla
När vi rest runt i Världen har vi ofta sökt upp djurparker. Det är ett enkelt sätt att uppleva de lokala djur som finns. Klart att det var häftigare att se djuren i frihet i Kenya. Dock, alla kan inte ta på Safari i Afrika. Vi har bott femton år på Teneriffa men det var inte förrän helt nyligen som vi besökte Loro Park. Den utsetts till ”Travellers´ Choice 2014”:
Jag är inget barn längre men jag var ändå mycket upprymd under besöket.
GillaGilla
Upprymd blir även jag. Men tveksam till om djuren på många av djurparkerna upplever samma sak. Därav kluvenheten.
GillaGilla
Men visst måste det vara intressant för ett barn att se varifrån fiskpinnarna kommer, betydligt roligare än att se på en bild eller en film på mobiltelefonen.
GillaGilla
Håller med. Problemet som gör mig kluven är ett annat. Frågorna som jag ställer mig är: Är djurparken till för att värna om djurens överlevnadsmöjligheter eller bara för oss att få se djuren i verkligheten, samt: Hur mår djuren är de i något så när normal miljö för respektive djur?
GillaGilla
En gång i tiden studerades djur i djurparker utav vetenskapen, tills man insåg att de ändrade sitt beteende i fångenskap.
Kan det vara så att man upptäckte det först hos primater? De visar tydliga tecken på depression och apati när dom hamnar i för små burar och även där för lite stimulans finns. Det är inte bara människor som har känsloyttringar …
GillaGilla
[…] Antarktis is är större än något år sedan mätningar började. Samma gäller för Arktis.Klimatmål när inget klimathot finns […]
GillaGilla