Det är inte utan att jag som under flera år hade att göra med kemikalier o mediciner på orderavdelning, samt därför är van att läsa producenters produktblad undrar hur det står till på Livsmedelsverket. VERKLIGHETEN ÄR DEN ATT UTAN FOSFOR I MATEN DÖR MÄNNISKANS CELLER!
Först och främst försöker Livsmedelsverket få till det med fosfor i tillsatser – vet de inte ens om att ett av de viktigaste ämnen som livsmedelsverkets råd genom åren gjort att stort antal svenskar får för lite av!!! Fosfor är också något som behövs för att kroppen skall kunna ta upp B12 samt folacin! Något som vi är många här som lider brist på!
Här är maten med mest av skadliga fosfortillsatser, SvD 29 november 2013
Ny studie: Svenskar äter för mycket kött, Expressen 29 november 2013
Fosfor i tillsatser en hälsorisk, Aftonbladet 29 november 2013
Fosfor i tillsatser en hälsorisk, GP 29 november 2013
NEJ tvärt om. Nu gör Livsmedelsverket sin absolut värsta och farligaste tavla! Man tillåter ett stort antal tillsatser som sedan 40 år är kända för att orsaka cancer m.m. fast Livsmedelsverket i de fallen förnekar detta trots stora studier och kända biverkningar hos producenterna av tillsatser, samtidigt så försöker Livsmedelsverket dilla i svenskarna att det som är nödvändigt som tillsats om man inte äter tillräckligt med kött, ost och dricker tillräckligt med mjölk när man lever här i norr med de naturliga förutsättningarna som skiljer sig från Medelhavsländerna i form av sol m.m., att det som krävs för att må bra skulle vara farligt! Dra på trissor och lär Er läsa produktblad samt verkliga vetenskapliga studier i Science!
Verkligheten:
The main function of phosphorus is in the formation of bones and teeth.
It plays an important role in how the body uses carbohydrates and fats. It is also needed for the body to make protein for the growth, maintenance, and repair of cells and tissues. Phosphorus also helps the body make ATP, a molecule the body uses to store energy.
Phosphorus works with the B vitamins. It also helps with the following:
•Kidney function
•Muscle contractions
•Normal heartbeat
•Nerve signalingPhosphorus in diet, Medlineplus Encyclopedia U.S. National Library of Medicine Vilket helt och hållet stämmer överens med i princip alla Sciencestudier under åren som tittat på sjukdomar i de stora områden som räknas upp ovan! Det största intaget av fosfor som svenskar får är från mjölk, ost och protein! Så långt är det riktigt, men normalsvensken får idag alldeles för lite fosfor i sig! Inte tvärt om!
Lägg ner Livsmedelsverket! Nu har Ni gjort nog skada! Det Ni påstår skadar är nivåer som kroppen metaboliskt kräver för att människan skall må bra! Er egocentricitet när Ni av alla önskar Europeisk översyn visar mer än något annat hur låg vetenskapsteoretisk nivå Livsmedelsverkets forskare står på!
För övrigt så behöver kroppen varierade mängder beroende på kön, ålder och hälsotillstånd. Fosfor behövs för att kroppen själv skall kunna stärka sitt försvar mot cancer detta beror på att cellmembranet för att fungera behöver viss mängd fosfor som den mat som Livsmedelsverket rekommenderar lider brist på. Speciellt viktigt är fosfor som tillsats för att öka upptaget av vitamin B12 (se ovan) samt vitamin E. Brist på det senare ökar risken för benbrott! Verkligheten inte fiction gäller Livsmedelsverket! Ni är lika mycket ute på tunn is i denna frågan som när det gäller opastöriserad mjölk till ostkaka (vet ni inte att franska ostarna gjorts på opastöriserad mjölk) och era felaktiga påståenden om Bisfenol A (ökar risken för prostatacancer). Lägg av!
Mer än 90 procent av alla grödor som odlas i USA som majs, sojabönor, raps och sockerbetor innehåller genetiskt modifierade organismer GMO. Processad mat som de flesta flingor, fruktjuicer, vitamindrinkar, colas, samt kyckling och nötkött innehåller alla GMO. Detta har lett till en intensiv nationell debatt i USA.
GillaGilla