att undantag görs för Arbetsförmedlingen som är en myndighet eller har upphandling av tjänst för anställande av nya arbetsförmedlare gjorts i enlighet med EU-direktiv? Är det verkligen tillåtet enligt svensk Offentlighetslagstiftning att personer i beslutande ställning hos Myndighet eller de som fullgör Myndighetsuppdrag är inhyrda via Bemanningsföretag. Kan i det första fallet inte se att det skulle vara tillåtet. I det andra fallet torde det INTE vara tillåtet om man noga läser Regeringsformen som utgör Grunden för Säkerhets och Offentliglagstiftningen. VEM har gjort säkerhetskontroll på de inhyrda? Hur kan fackförbund gå med på detta? Icke beslutande är en sak, men de som sitter i ställning där de fattar beslut för myndighetsräkning får så vitt jag kommer fram till det ALDRIG vara inhyrda utan SKALL vara anställda!
Författningsdomstol behövs snabbt här i Sverige innan våra Grundlagar urholkas ännu mera av okunniga beslutsfattare! Observera att fattas beslut i strid med Grundlagarna i Sverige, så gäller inte de besluten. Det står i klartext i våra Grundlagar!
Illa nog att Arbetsförmedlingen har mycket låg kunskapsnivå vad gäller lagar och arbetsmarknaden.
Förmedlare hjälper arbetsförmedlare, GP 17 september 2012
Förmedlare hjälper arbetsförmedlare, SvD 17 september 2012
Förmedlare hjälper arbetsförmedlare, Aftonbladet 17 september 2012
Förmedlare hjälper arbetsförmedlare, Västerbottens Kuriren 17 september 2012
OBS om de snillen som använder sig av bemanningsföretag hade haft ämnes- och stadieansvariga lärare i ämnet Samhällskunskap i Grundskolan så hade de fått verktygen som behövs för att kunna läsa Svenska Grundlagar. Svenska Grundlagar och Säkerhets- och Offentliglagstiftningen talar om beslutande inte om utredande. Det förra kräver anställning hos myndighet eller av regeringen speciellt förordnat myndighetsutövande. Utreda kan däremot en konsult eller inhyrd annan personal göra. I SVERIGE GÄLLER SVENSKA GRUNDLAGAR!!!!
Tillägg 11.05 17 september 2012 Bemanningsföretag rekryterar personal – till arbetsförmedlingen, Expressen 17 september 2012
Observera att för att få utöva myndighetsutövning i Sverige måste ett förordnande alltid till om inte person är direkt anställd. Gäller allt från t.ex. ordningsvakter till beslutsfattare i myndighet!
Hur kommer lagar och förordningar till?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15448816.ab
GillaGilla
Du förstår hur dålig kunskapen är ute i leden i Sverige när folk inte kan våra grundlagar och än mindre förstår att de gäller i alla lägen. När det gäller myndighetsutövning är det ENDAST Regeringen som kan ge generellt undantag för grupp och i princip även Regeringen som får ge tillstånd till myndighetsutövning till någon icke anställd. Delegering av myndighetsansvar får inte ske ute i leden. Snacka om flumskola!
GillaGilla