att Sverige får en lag som begränsar industriellt framställda transfetter.
Livsmedelsverket får dock en riktig bakläxa för de ljuger svenska folket rakt in i ögonen när de påstår: ”” Lars-Börje Croon på Livsmedelsverket anser att det är bättre om Sverige inväntar gemensamma EU-regler.
-Det är ju inte tal om någon akut hälsorisk som behöver hanteras, säger han till Ekot i Sveriges Radio. ” Sverige kan begränsa transfetter, GP 25 mars 2012
Jag har själv i min familj och i min bekantskapskrets de som reagerat med astma o/eller svårare allergireaktion när de fått i sig transfetter som framställts från lecitin som ofta har soja som utgångspunkt, som i dagligt tal E322 E324 samt självfallet sojalecitin! Att påstå något annat för de om likt mig har någon i sin närhet som under senaste året råkat ut för detta, det är ren oförskämdhet och visar på Livsmedelsverkets okunskap! Ännu en gång har Livsmedelsverket gjort bort sig. Frågan är om vi överhuvudtaget behöver Livsmedelsverket. Blir mer och mer tveksam. Vet de inte ens att huvuddelen av lecitinet som används i landet kommer som en biprodukt när man utvinner olja ur sojabönor, så kan de inte ens sitt eget huvudområde om de inte vet att den oljan inte går att garantera att den är medicinskt helt ren vilket behövs om de vill undvika dödsfall. Känner till sådana.
Sverige kan begränsa transfetter, DN 25 mars 2012
Sverige kan begränsa transfetter, Aftonbladet 25 mars 2012
Äntligen! Jag har tjatat om detta i decennier. Livsmedelsverket har i sin nuvarande form inget som helst att existensberättigande, de kostar bara pengar. Jag förstår inte hur så inkompetenta människor får sådana jobb, de är klart tillsatta från näringslivet. Hoppas detta går vägen och att det blir lag snarast!
GillaGilla
Livsmedelsverket, vem kom överhuvudtaget på den idén? Jag ser och såg realismen bakom Jordbruksverket. Där handlade det om ett flertal olika områden som behövde ha hätta på huvudet. Men livsmedelsverk i fredstid?
GillaGilla